Laden...

Logo_Ambachtelijke_Worst_wit.png
Logo_Ambachtelijke Worst_zwart.png

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

Robuust rundvlees

Wij gebruiken uitsluitend robuust rundvlees en werken nauw samen met de boer, slachterij en uitsnijderij. Zo werken wij met een 100% Nederlandse korte keten waarbij volledige transparantie centraal staat. Dit rundvlees is ook duurzaam omdat er alleen met rassen wordt gewerkt die in Nederland worden gehouden. Voor de dieren wordt voer uit de regio gebruikt en ze krijgen geen preventieve antibiotica.

De dieren worden geboren, gemest, geslacht en uitgebeend in Nederland. Op deze manier is er geen onnodig vervoer nodig en is er geen uitstoot van vliegtuigen. Zo wordt er duurzaam omgegaan met de omgeving. Er wordt ook zeer goed zorg gedragen voor de dieren waar wij zelf op toezien omdat we een paar keer per jaar op bezoek komen bij onze eigen boer. De dieren staan daar met ruim daglicht, lucht en ruimte in de stal. Dagelijks krijgen ze een vers bedje stro en hangen er attributen om zich te vermaken. Als het weer het toelaat gaan de dieren lekker naar buiten.

Onze runderen worden ook niet gecastreerd of gebrandmerkt en zo voorkomen we onnodig leed. De dieren worden een paar dagen van tevoren naar de slachterij gebracht zodat ze daar kunnen wennen aan de omgeving. Op deze manier raken de dieren niet gestrest. In de slachterij werken vakbekwame mensen die ook zorg dragen voor dierenwelzijn. Zij worden te allen tijden in de gaten gehouden door een keurmeester die ook controleert of de dieren gezond zijn. Hierna worden de karkassen 2 dagen gekoeld en krijgt het vlees de tijd om te besterven. In de uitsnijderij worden de karkassen uitgebeend zodat er alleen nog mooie vleesdelen overblijven waar wij uiteindelijk de lekkerste worsten van maken in onze ambachtelijke slagerij. Lees meer hierover op http://robuustvlees.nl/


Duurzaam varkensvlees

Ons varkensvlees komt van het sterke en smaakvolle piétrain-ras en wordt verwerkt in een duurzame en transparante keten. Deze keten werkt alleen met Nederlandse boeren, een Nederlandse slachterij en een Nederlands verwerkingsbedrijf. In grote lijnen hanteren zij dezelfde criteria als bij het robuuste rundvlees.

Zo werkt KDV alleen samen met Nederlandse boeren die elk jaar gecontroleerd worden aan de hand van een bedrijfsbezoek en gemonitord aan de hand van aangeleverde cijfers. KDV stelt ook strenge eisen aan het gebruik van energie en uitstoot. Daarom werken ze alleen met Nederlandse boeren en wordt er geslacht in een Nederlands slachthuis. Op deze manier worden er geen onnodige kilometers afgelegd door vrachtwagens of vliegtuigen. Dit komt ook de dieren ten goede die geen extra stress ervaren door lange reizen. KDV stelt ook eisen aan alle boeren met betrekking tot het gebruik van antibiotica en uitstoot van fosfaat, stikstof, ammoniak, koper en zink (voor de exacte cijfers kijk op: http://duurzaamvarkensvlees.nl). Ook moeten er voldoende afleidingsattributen zijn voor de dieren en hebben ze een goed dag- en nachtritme. Ze hebben genoeg beschikking tot eten en schoon drinkwater en er is voldoende ruimte per varken.

Wij zijn ook van mening dat dierenwelzijn ten goede komt van je product. Zo zijn er op het slachthuis duidelijke regels gemaakt, zoals voldoende tijd beschikbaar stellen om de varkens uit te laden en schoon te maken. Daarna komen ze tot rust in hokken met onbeperkt schoon drinkwater en vloerverwarming. Dit om de minimale stress van de reis weg te halen bij de dieren.

Op het slachthuis werken alleen geschoolde werknemers die minimaal SVO basiscursus dierenwelzijn hebben gevolgd. Daarnaast is er 24/7 cameratoezicht en zijn er altijd 2 onafhankelijke dierenartsen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) die alles in de gaten houden. Zo krijgen wij het (h)eerlijkste stukje vlees en het varken een goed stressvrij leven. Lees meer op: http://duurzaamvarkensvlees.nl

Onze smaak

Om de beste smaak te geven aan het duurzame vlees en zo de beste producten te maken, gebruiken wij enkelvoudige kruiden zoals peper, zout, koriander, nootmuskaat enzovoort. Dit doen wij om onnodige E-nummers en de meeste allergenen weg te laten. In Nederland is er een lijst met 14 allergenen opgesteld die het meeste voorkomen.

Allergenen zijn geen slechte toevoegingen maar bestanddelen waar sommige mensen overgevoelig voor zijn of een allergische reactie van krijgen. Wij proberen zoveel mogelijk allergenen weg te halen uit de producten zodat iedereen van onze heerlijke creaties kan genieten. Dit is de reden dat wij zelf onze kruiden mengen van enkelvoudige kruiden en zout.

Op deze manier kunnen wij ook de onnodige E-nummers weglaten uit onze producten, zoals de veelbesproken E-621. Na veel commotie rond deze toevoeging hebben wij deze al geweerd uit al onze producten. E-nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen die in voorgeschreven hoeveelheden gebruikt mogen worden. Het hoeft dus helemaal niet slecht te zijn, maar wij gaan het liefst voor een zuivere smaak zonder onnodige toevoegingen. Dat is onze smaak! Ervaar het zelf door onze producten te proeven.